Wednesday, April 2, 2014

Sakit Hati..Grrrrrr!!!

Kita bertemu kali ini untuk apa
Adakah hanya menambahkan lagi sengsara
Luka yang lama belum dapat aku sembuh
Masih berdarah mengeruhkan warna hidupku


Friday, February 28, 2014

Semput...

Hi peeps..dh lame x update blog..bz yg teramat dgn tugasan di sekolah dn di rumah..smpai
semput iolss ni..
bermula dr sakit tekak dn kemudian batuk skrg semput plak..tp x mc lg pom..tetap g keje..
setahun sekali sjak kawen ni musti kena semput..masa kanak2 dulu mmg slalu.. tp bila dh ,masuk U dh stop semput..kemudian dh kawen ni dtg balik..tp tak seteruk dulu..bole lg wat keje.tp skejap2 je la..
Sakit ni membersihkan dosa kn..alhamdulillah dgn dugaan ini..redha saje..


Wednesday, February 12, 2014

Bahagia perlu dicari?

Nak tanye sesapa yg lalu lalang kt blog ni..adakah kite perlu mencari bahagia atau dia ada dlm hati kita secara semulajadi? adakah bahagia tu dtg sendiri tanpa dijemput? Mmg korang rase bahagia sjak lahir?
Ade org berusaha utk menjadi manusia yg bahagia..tetapi tetap hatinye tak rase bahagia.
Adakah bahagia same maksud dgn bersyukur dgn ape yg ade?
Bykkn soalan aku kali ini?susah aku nk cari jawapan dgn soalan2 ni...hmmmm

Tuesday, February 11, 2014

Tugasan (tanggungjawab) 2014

1. KETUA PANITIA SAINS
2. GURU BIASISWA
3. GURU KELAS
4. GURU MENGAJAR SPM
5. GURU PENASIHAT(KETUA) KELAB BOLA TAMPAR
6. NAIB PENGERUSI KEBIRUS
7. PENYELARAS PAPAN KENYATAAN BLOK PENTADBIRAN
8. PEN KETUA RUMAH SUKAN

yg aku senaraikan di atas adalah tugas yg besar2 ..ade lg tugas2 yg kecik aku tak senaraikan..agak haru biru kehidupan aku tahun ni..tu tak ditambah lg tugasan di rumah..nak2 anak dh sekolah tadika...aduilaaa...hanya mampu berserah pd Allah..dgn harapan aku dpt menjalankn amanah dgn baik..ku lakukan ini semua demi Allah, demi anak2ku dn demi murid2..bukn utk....

P/S: boleh tak sape2 berikan kate2 semangat pd sy?

Saturday, February 8, 2014

Feeling alone

tq my blog kerana sentiasa berada di sisi waktu suka dan duka..selain mendekatkan diri kpd Pencipta,kite juga memerlukan seseorng utk meluahkan rase hati..aku takde yg itu..tiada tempat meluahkan perasaan boleh menyebabkan seseorg mnjadi murung dan akhirnya......

jgn marah jika wanita meluahkn rase hati di fb  atau menghempaskn pintu dgn kuat..mereka cuba meluahkan emosi mereka yg tak tertanggung..lelaki dn wanita sgt berbeza..

when women say nothing,its mean everything

Thursday, February 6, 2014

Guru Biasiswa

Isnin,10 Feb ni aku ade bengkel utk guru2 biasiswa yg dianjurkn oleh JPN..di adakan di smk kota puteri..1st time jd cekgu biasiswa selama 7 thn jd cekgu.ni pon bidan terjun menggantikan cekgu lain yg bersalin..aku mmg blur sbb cekgu tu x sempat menurun ilmu ..dia terbersalin awal sgt.tak cukup bulan..
Mudah-mudahan aku dpt menjalankan tugas ku ini dgn baik..harap berjalan lancar selasa ni..
mmg btol sepanjang kite hidup,kita tak berhenti blajar..cekgu kena jd mcm2..jd polis, ahli sukan,nurse, bomba, tukang kayu,designer dan aku jd banker..hahahha.
sesapa nk jd cekgu nti mmg kena bersedia fizikal dan mental..

P/S:guru2 biasiswa dr sek2 lain , sudi2 lah berkongsi ilmu dn idea anda dgn sy ek..tq

Wednesday, February 5, 2014